Raamstyling Eindhoven

Hoe krijg je een mooie raamstyling Eindhoven? Een leuke manier om jouw raam te stijlen is door middel van raamfolie. Dit kan een leuke toevoeging voor jouw inrichting zijn. Raamfolie is een dunne film van laminaat. Deze kun je aan zowel de binnenkant als de buitenkant van ramen plakken. Je kunt dit bij boten en auto’s gebruiken. Maar ook gewoon bij jou in huis of bij andere soorten gebouwen.

 

Soorten raamfolie

Er zijn verschillende soorten raamfolies. Waterafstotende films worden normaal gesproken aangebracht op de binnenkant van vlakke glazen ramen om de hoeveelheid infrarood, zichtbaar licht en ultraviolette straling die ramen binnenkomt te verminderen. Zulke folies worden meestal geverfd of gemetalliseerd. Dat kan transparant zijn voor zichtbaar licht. Om binnenkomende zonnestraling om te zetten in infraroodstraling. Die vervolgens door het glas naar buiten worden terug gestoten. Moderne glasfolie technologie heeft keramische glasfolies ontwikkeld. die niet van metaal zijn en geen kleurstoffen bevatten die kunnen leiden tot verkleuring. De keramische en metalen raamfolies kosten meestal de helft tot het dubbele  meer dan gewone raamfolie. Maar ze kunnen de energieoverdracht met maar liefst tachtig procent verminderen. Keramische raamstyling Eindhoven kosten iets meer, maar zorgen voor een aanzienlijke verhoging door het reflecteren en absorberen van stralingswarmte. 

 

Warmte buitenhouden

Om de warmte van de zon buiten het huis te houden, moet een laag-emissieve coating worden aangebracht op de buitenruit van glazen ramen. Als de ramen zijn ontworpen om warmte-energie te leveren in de winter en de warmte binnen te houden (typisch voor koude klimaten), moet de laag-emissieve coating worden aangebracht op de binnenruit van beglaasde ramen. Dergelijke films verminderen ook de hoeveelheid zichtbare en ultraviolette straling die een raamstyling Eindhoven binnendringt, en worden vaak toegepast om het vervagen van de inhoud van een kamer te verminderen. Verzilverde film kan ook voor hetzelfde doel worden gebruikt. Spectraal selectieve films werken door bepaalde golflengten van de infrarode straling van de zon te blokkeren en warmte af te wijzen zonder het natuurlijke licht te verminderen.

 

Welk raamfolie is geschikt

Niet alle folies zijn geschikt voor alle soorten glas. De absorptie van het glas en de film, de grootte van de ruit, de dikte van het glas, de constructie van het raamstyling Eindhoven moet worden beschouwd in termen van enkele ruit, geïsoleerd glas, behandeld (met een laag-emissieve coating), gelamineerd of gehard. Advies over de juiste keuze van folie voor het glas is essentieel om ervoor te zorgen dat het glas niet barst als gevolg van thermische belasting.

Mooie raamstyling Eindhoven

Je zou ook interesse kunnen hebben in

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *